Over ons

Subba startte in 1996, als een alternatieve wereldwinkel, met huishoudelijke artikelen uit India, Marokko, Mexico en China.
Monique wilde een wereld maken die anders was dan al het andere dat er destijds was. Een plek om je te verwonderen en om plezier te hebben over wat er zo anders kon zijn aan zoiets simpels als een blikken tafeltje uit Marokko, emaillen schalen uit China of dat plastic vloerkleed uit India. En dat er ook spullen verkocht werden was mooi meegenomen, het zorgde voor een constante vernieuwing. Altijd leuk om even binnen te kijken. In de loop der jaren is er het één en ander veranderd. Andere tijden roepen andere vragen en antwoorden op en Subba is daar altijd in meegegaan. Duurzaamheid is veel belangrijker geworden en daarom verkopen we bijvoorbeeld veel minder plastic dan voorheen en bij de verlichting die we verkopen zoeken we naar goede led-alternatieven. Subba verkoopt niet meer alleen artikelen uit India, Marokko, Mexico en China maar breder en ook van Europese makers en ontwerpers. Subba is groter geworden (van 25m2 naar 175m2) en is zich meer gaan richten op het interieur.
Het zoeken naar de combinatie van mooi, verwondering èn praktisch is gebleven en er heeft zich een stijl uitgekristalliseerd die zich als “typisch Subba” laat omschrijven: een soort nonchalante verfijning, vaak met wat kleur, maar evengoed ook toepasbaar in een heel strak ton-sur-ton interieur. Details doen ertoe, maar een interieur moet wel leefbaar blijven, anders gaat de lol er ook af.

Een andere rode draad in het verhaal van Subba is de gastvrijheid. Monique, maar ook Kim, Dies, Ditte, Linda, Aatje en Simone doen erg hun best om u welkom te heten en te helpen waar kan. Gewoon, omdat het leuk is om te doen. Erg fijn om mee te kijken op het schermpje van die iPhone en om dan mee te denken over verlichting, vloerkleden, matraskussens etc. En voor u fijn om goed geholpen te worden.

Sinds Januari 2016 zijn we naast al onze bestaande artikelen een nieuwe weg ingegaan door ook kleding te gaan verkopen. Veelal dameskleding van diverse veelal duurzame merken zoals IEZ, Froy en Dind, Tante Betsy, Halsoverkop, Danefae, UVR Connected, Bibico en Blutsgeschwister. En om helemaal compleet de winkel uit te kunnen lopen hebben we het afgelopen najaar een leuke collectie klomplaarzen van Clumpys toegevoegd, ieder voorjaar breiden we dit dan weer uit met prachtige open schoenen van Sanita en leuke Lotta`s from Stockholm. Tevens hebben we een aantal fijne jassen in ons assortiment van Derbe, Blutsgeschwister en Danefea. 

Subba - Over ons
zoom add-bag pencil arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up bag caret-down caret-left caret-right caret-up check close down left minus plus right search star-half star up icon-whatsapp